Najdi forum

bolečine

Pozdravljeni!
Upam, da z mano ni nič narobe. Skrbi pa me, da me je po spolnem odnosu “pekla” maternica (cel kanal) in se mi zdi kot da bi mi bilo nekaj napoti, kot da bi bila neka oteklina. Začutila sem rahle bolečine in sem rahlo krvavela.
Na pregledu pri ginekologu še nisem bila, sem pa naročena v sredini septembra. Ali naj grem prej na pregled? Jemljem pa kontracepcijske tablete. Ali mi lahko pomagate?
Hvala za vaš odgovor!

Suzana

Če bolečina in občutek tiščanja nikakor ne popusti poskusite ginekologa prositi za prejšen termin ali pojdite na urgenco, sicer pa počakajte. Kaj bi vas po odnosu “tiščalo” ne bi znal pojasniti, sploh pa ne brez pregleda. Maternica ne boli tako kot opisujete, lahko pa povzroča krčevite bolečine, vendar vzrok za to ni spolni odnos. Ob jemanju KT tudi ni pričakovati česa posebnega v smislu vaših težav.

Ali je možnost da bi imela raka ali kako drugo spolno bolezen?

Verjetnost raka je izjemno majhna, vaše vprašanje pa je podobno takemu:” Ali me na pločniku lahko povozi avto?”, Torej…..lahko, toda….???

Pri katerih letih se pa sploh lahko začne rak? Hvala za odgovor!

Odvisno od vrste raka. Nekateri raki se pojavijo v otroštvu, drugi ob puberteti, nekateri skozi vse življenje enakomerno, večina pa se pogosteje prične pojavljati s staranjem. Na splošno je verjetnost za nededno obliko raka z leti vedno večja, občutno pa se poveča po 50. ali 60. letu. Izjema je rak na materničnem vratu, ki se praviloma pri spolno nikoli aktivnih ženskah sploh ne pojavi ali le izjemoma, pri spolno aktivnih pa opažamo pojavljanje vedno prej, tudi že pred 25. letom. Tudi rak na dojki se povečuje in vsaka 10. ženska ima do 80. leta možnost, da zboli za rakom na dojki, pred 30. letom pa se redko pojavi.
Ker ni neposrednega odgovora na vaše vprašanje, ki je preveč splošno, sem nanizal nekaj podatkov v pomoč.

New Report

Close