Najdi forum

Spostovani,

Pred enim mesecem sem imela laparoskopijo (slabse prehodni jajcevodi in posamezna zarisca endometrioze okoli rodil). Zdravnik mi je svetoval da v tistem ciklusu ne smem imeti spolnih odnosov in jih tudi nisem imela.Zdaj po koncanem drugem ciklusu (prvi dan zadnje menst.28.07) pa imava z mozem odnose , vendar imam po vsakem odnosu in tudi drugace rahlo bolecino v predelu jajcnikov. Te dni imam najbrz tudi ovulacijo, zato bi ta bolecina lahko v teh dneh bila to, vendar me skrbi za vse prejsnje dni, ko tudi odnosov nisem imela.

Ker je moj osebni ginekolog ta mesec odsoten, se z upanje, da boste lahko razlozili moje tezave vsaj delno, obracam na vas in vas lepo pozdravljam.

Lp
Ksenija

Endometrioza povzroča lahko hude bolečine. Ne vem, kaj je vaš ginekolog pri laparoskopiji naredil še poleg “preverjenja prehodnosti jajcevodov”. Običajno se žarišča endometrioze “elektrokoagulirajo” oziroma v žargonu “požgejo” ter se odstranijo tudi zarastline, ki so pogoste ob endometriozi. Operativnemu odstranjevanju običajno sledi nekajmesečno dopolnilno zdravljenje bodisi s kontracepcijskimi tabletami ali s katerim od zdravil, ki začasno umetno “povzročijo meno”. V takih hormonskih okoliščinah endometrioza pogosto izgine ali se vsaj za dalj časa “umakne”.
Priporočam, da si do naslednjega pregleda pomagate z zdravili proti bolečinam iz palete nesteroidnih antirevmatikov (Ketonal, Nalgesin, Brufen….)

New Report

Close