Bolečina
Sem v 18 tednu nosečnosti in zaenkrat je bilo na pregledih vse b.p.. Pred časom (teden dni) pa sem opazila, da če zadržujem vodo (npr. zjutraj ko se zbudim, predno pridem do stranišča ali v službi, če je stranišče zasedeno), me prešine dokaj močna bolečina v trebuhu, ki ostaja tudi, ko sem na stranišču, potem pa popusti. Na vodo moram dokaj pogosto, približno 1x na 1-2 uri.
Ker se konec tedna odpravljam na dopust, sem v dilemi, če naj obiščem zaradi tega osebnega zdravnika ali naj grem k ginekologu, čeprav sem naročena na redni pregled čez slabe 14 dni (4.9.)? Ne bi rada po nepotrebnem obremenjevala zdravnikov, sploh če je vse vredu.
Kaj mi svetujete?
Prepoln mehur seveda lahko boli, izražanje bolečine pa je lahko v nosečnosti spremenjeno.- Ker je mehur v nosečnosti bolj “len” in se slabo krči, pogosteje pride do “preraztegnjenosti”. Mehur sicer daje “impulze”, da je poln tekom polnjenja 2x, prvič ko je nekako 1/2 do 2/3 poln in drugič ko je skoraj ali čisto poln. Tisti prvi impulz v nosečnosti včasih “zamre”, zato se oglasi šele drugi, ta pa toliko bolj boleče. Nosečnicam zato svetujemo redno pitje tekočine v večjih količinah in tudi redno praznjenje mehurja.