Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina boleči sklepi…vezi ?

boleči sklepi…vezi ?

Spoštovani doktor.

Ne vem na koga naj se obrnem, da bi dobila diagnozo.

Stvar je taka:

bolijo me sklepi, oziroma tkivo ob sklepih. Pravzaprav ne vem določiti.

Npr.: koleno na (notrnji strani) komolci tkivo – vezi ? na notranji strani, zapestje na notranji strani,.

najhuje je desna roka oz. rama. Pravzaprav ne boli ram.sklep ampak mišica nad komolcem, in tako boli, kot bi bila pretrgana. Roko lahko dvignem le za cca 40 cm, do višine pasu, višje navzgor pa je nemogoče. Prav tako ne morem z roko seči za hrbet….Bolečina je močna, ko zaboli, seže bolečina po celi roki navzdol do prstov. Boli nekaj sekund, nato mine.

V mirovanju pa me v nadlakti boli kot utripajoča bolečina, boli tudi če pritisnem na mišico

boli me tudi (vez? kita? ) na notranji strani stegen, dimlje, tako da ne morem narediti razkoraka….

imam 50 let, diabetes, sem v menopavzi šele nekaj mesecev

te bolečine čutim približno zadnje 4 mesece.

kam naj se obrnem za pravilno diagnozo? Je to povezano z diabetesom? Jaz imam tak občutek, druge razlage nimam.

ico.

Spoštovani!

Kaj vse ste že poskusili in pregledali, kaj pomaga?

Na hitro mi pride na misel polimialgija, tj. revamtska bolezen vezi in mišic. Tableta ali injekcija kortikosteroida začasno lahko čudežno izboljša bolečine – bolj kot druga zdravila proti bolečinam – to pomaga na poti k pravi diagnozi. Od ostalih izvidob bi lahko bila zmerno pospešena sedimentacija.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani

hvala za hiter odgovor.

Do sedaj nisem še obiskala zdravnika zaradi omenjenih težav. Misliš si, da je nekaj kratkotrajnega in da bo minilo samo od sebe (kot marsikaj do sedaj). Na splošno ne maram izostankov iz službe in se odločim za obisk zdravnika takrat, ko res ne morem več prenašati bolezni. To se pa zgodi dvakrat v 10 letih. Nekako tudi odganjaš misel, da te pri 50-ih že boli kakšen sklep….:)

Torej naj se postavim v vrsto najprej pri izbranemu splošnemu zdravniku?

(joj, kako bi bilo lepo, če bi vi imeli ordinacijo na Obali….:-))

spoštovani doktor

moram vam poročati, kaj se trenutno dogaja:

po vašem nasvetu sem obiskala svojega izbranega splošnega zdravnika.

splošni zdravnik me je napotil v ortopedsko bolnišnico s sumom na kapsulitis obeh ramen, ter hkrati na pregled vratne hrbtenice (zaradi vrtoglavic, ki naj bi bile posledice kapsulitisa v ramenih).
Dobila sem tudi močne analgetike, da vsaj lažje spim. Zdaj je namreč bolečina predvsem v desni nadlahti tako močna, da ne morem spati, dvigovati roke itd.

Bolečinam okoli sklepov/vezi se zdravnik ni posebno posvečal. (mogoče se bo kasneje, ko rešimo ta kapsulitis?)

Torej zdaj čakam na diagnozo od ortopeda. Na vrsti za pregled sem čez 5 mesecev, februarja 2013.

Ja, tako je naše zdravstvo. Menim, da naše zdravstvo dela iz ljudi invalide prav zaradi dolgih čakalnih dob. s tem ne mislim na vas, zdravnike, temveč na zdravstvo kot ustanovo….

Torej dragi doktor, nekje konec februarja vam bom poročala o postavljeni diagnozi.

p.s.: nisem v bolniškem staležu, ker če bi morala biti še 5 mesecev v bolniški, bi izgubila delo …….

Spoštovani!

Kkašno pa je sicer stanje in kaj ga izboljša?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

torej stanje roke je tako:

boli že približno 4 mesece. Najprej je bolelo manj, saj sem avgusta še gibala z roko in lahko še nekako plavala. Zdaj, po 4 mesecih rama / nadlaket zelo boli.
Boli podnevi in ponoči.

recimo v službi ob premikanju računalniške miške, gibi naprej in nazaj.
boli pri izvajanju osebne higiene, česenje, umivanje las, oblačenje , seganje za hrbet, seganje navzgor.
boli ponoči, ne morem spati na levi rami, ne na hrtu ne na desni rami.
boli v mirovanju in sicer je občutek krčenja, oz. čutim boleče utripanje mišice.
boli pri gospodinjskih delih, rezanje živil z nožem ipd.

moja hoja je “lesena” saj ne premikam zgornjega dela ramen. roko imam togo spuščeno ob telesu. posledično me boli vrat in se mi občasno vrti (jemljem betaserc). pri hoji me vleče na eno stran.

zdravnik je rekel, da je pri diabetikih to pogosto. Ali je res?

Tako je torej stanje moje roke.

glede bolečin v sklepih oz. ob sklepih pa tako:
kot sem rekla, se zdravnik temu ni posvečal. bom pa naslednjič ustrajala pri podrobnejšem pregledu.

Dragi doktor.

spodobi se, da vas seznanim s tem, kaj se mi je zgodilo.

smo maja 2013 in končno imam vse izvide pregledov desne roke:

Ultrazvok desne rame: manjša delna ruptura tetive ter Izraziti capsulitis omae,
EMG……………………..v mejah normale
Artrografija:……………… vse OK razen nekaj drobnih kalcinacij, kalcificirajoči tendinitis
RTG vratna:………………..degenerativne spremembe C5 do C7
MR cervikalne hrbtenice: C6 diskus hernija, osteohondroza s hernijo desno, C5 kontura diskusa izbočena na celotnem obodu, večja protruzija, osteofitna apozicija.

Med vsemi temi kolobocijami z izvidi se mi je zgodil padec in osteopeničen zlom te iste desne rame. Fractura humeri prox.dex.
Za roko imam že napotnico za fizioterapijo.

Zdaj me najbolj skrbi hernija diska v vratu.
Kaj sledi?

Roka me boli od zloma pa od capsulitisa pa od hernije. Boljo me prsti,zapestje in vse do ramena. Prsti so malenkost otekli.

Spoštovani!

Cela kalvarija. Tega si iz prvega sporočila ne bi niti v sanjah predstavljal.

Ker je EMG normalen, hernija zaenkrat še ne vpliva bistveno na vaše zdravje. Mogoče kakšno mravljinčenje, nemoč v roki… bi se dalo pripisati tej herniji, več ne. To ne pomeni ,da sčasoma ne boste imeli zaradi tega več težav.

Trenutno imate več kot dovoj opravka z zlomo in vnetjem v ramenu. Upam, nam čim hitrejše in čim poponmejše okrevanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

od ortopeda v Valdoltri sem dobila napotnico za nevrokirurgijo UKC Ljubljana za pregled.

vam poročam, kako bo

Objava čaka odobritev

New Report

Close