Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva boleča menstruacija

boleča menstruacija

Pozdravljeni dr. Pušenjak,

res sem malo pobrskala po iskalcu preden sem se odločila, da vam vseeno zastavim tole vprašanje.

Skoraj vsako dekle (ženska) ima bolečo menstruacijo. Zakaj je tako? Zakaj smo tako kaznovane?

Jaz res ne morem več. Ali bo tako vsak mesec, … v nedogled?
Stara sem 22 let, ciklus je normalen, spolno živlenje pa je tudi normalno.
Kakšne 2 do 3 ure preden dobim menstruacijo pa se začenja. Najprej kot lahko ščipanje, kmalu pa preraste v “suvanje meča” v moj trbuh in tam okoli. Krči me čisto ohromijo. Ne morem stati, zmožna sem samo tihega momljanja, … Neznosna je tudi driska … Poveča pa se tudi občutljivost na okolico. Že ob najmanjšem vonju kakršne koli hrane mi gre na bruhanje.

Vse še nekako gre, če me vse to doleti doma, če pa me bolečina zasači na delovnem mestu ali pa še huje v mestu v situaciji ne vidim izhoda.

Odločila sem se, da vam pišem zato ker hočem temu narediti konec, zato ker nazadnje je bilo pa res neznosno. Krči so me zbudili sredi noči, zaradi driske sem hotela iti na stranišče, pa sem se zaradi bolečin komaj privlekla po stopnicah. Naredila sem si čaj in se šla nazaj spat. Nisem zatisnila očesa. Po dveh urah blodenj mi je bilo čudno v želodcu. Še pravočasno sem se spet odmajala do stranišča in bruhala čaj!!! OBUP!

Živim zdravo in mislim, da na moje telo ne vpliva nič strupenega. Ne jemljem kontracepcijskih tabletk oziroma skušam se izogibati vsem vrstam tablet. Moja ginekologinja mi je predlagala neke hormonske tabletke s katerimi bi bila 3 do 4 mesece brez mensruacije, jemati pa bi jih morala 1 leto ?! Joj, joj

Hvala ker ste prebrali tole in upam tudi na recept brez tabletk (telovadba, masaža, hrana,…)

Draga Manca,

očitno se boste morali odločiti za “naravo” ali za “mirnejše življenje”. Proti bolečim menstruacijam pomagajo nesteroidni antirevmatiki (Ketonal, Brufen, Nalgezin,….) po možnosti s pričetkom že kak dan pred pričakovano M in nato 2-3 dni in seveda KT, ki preprečujejo ovulacije in s tem tudi “menstruacijo” z navalom prostaglandinov, ki se ob tem sproščajo (od tega driska). Zakaj ste “ženske tako kaznovane” pa menda piše v Svetem pismu……..hm…

Draga Manca,pišete,da ŽIVITE ZDRAVO in mislite ,da na vaše telo ne vpliva nič strupenega in ne jemljete KT oz.se skušate izogibati vsem vrstam tablet in kljub temu imate boleče menstruacije.Upate pa na recept brez tablet(hrana ,telovadba ,masaža) tosepravi ZDRAVO ŽIVLJENJE ,ki ga pa kot pišete ,že živite.???
Če ste se odločila za naravno življenje opazujte naravo in njene ritme, tako boste najlažje razumela dogajana v svojem telesu ,saj smo samo del narave.Ni dovolj samo zdrava prehrana ,vzporedno s tem morate znati opazovati tudi naravo in se kaj naučiti iz tega.Bolečina je del življenja in skozi trpljenje se marsikaj naučimo, seveda ,če smo pripravljeni razumeti stvari,ki nam jih življenje skozi bolečino sporoča in v tej smeri tudi kaj spremeniti,če je mogoče.Da se kot ženska počutite kaznovana zaradi bolečih menstruacij, je to samo vaš odnos do same sebe.Poskušajte se čimbolj razumeti ,pa boste lahko prišla do rešitve zakaj imate boleče menstruacije.Sama sem tudi ,doživela boleče menstruacije in še marsikaj drugega pa se zaradi tega,kot ženska in niti kot človeško bitje ne počutim kaznovana,ker UŽIVAM V SVOJI ŽENSKOSTI in sem hvaležna za vse možnosti ,ki mi jih nudi življenje kot ženski in vesela sem ,če lahko pomagam ženskam,ki so res v neznosnih situacijah in si ne morejo pomagati ,pa kljub temu na svoj način imajo svoja majhna veselja in bi bile vesele ,če bi jim zdravnik vsaj s tabletko lahko olajšal bolečine ,če že ne gre drugače.Življenje je samo trenutek in ne pustite,da zbeži mimo vas, medtem ,ko bi žalovali za stvarmi ,ki se jih ne ,da spremeniti.
Lepo vas pozdravljam in vam želim srečo

New Report

Close