Najdi forum

boleča dojka

Spoštovani dr. Pušenjak

Vem da ste o bolečih dojkah napisali že na desetine odgovorov, katere sem tudi prebrala (vsaj večino). Nikjer pa nisem zasledila vprašanja ali se gre zaradi bolečin v dojki lahko h splošnemu zdravniku ali pa je to izključno področje ginekologije in pregleda pri ginekologinji. Stara sem 23. let in že 4 dni čutim v desni dojki nekakšno bolečino, ki je podobna hm… nekako tako čutim kot bi imela pod kožo stotine iglic in bi me pikale. Na dotik pa je zelo občutljiva.

Lep pozdrav
Keti

Draga Keti,

dojka je neke vrste “sirota” med organi. Načeloma pripada ginekologom, ki pa smo jo desetletja “zanemarjali” ter jo prepuščali izključno onkologom, zdaj pa smo precej nesrečni, če moramo reševati probleme okrog dojk. Priporočam, da se po telefonu obrnite najprej na gienkologa, nato na splošnega zdravnika. Če bodo odgovori dvoumni oziroma če vas nihče ne bo hotel pregledati in dati mnenja, pa si privoščite samoplačniški pregled pri katerem od onkologov – mamologov. Saj niso tako zelo dragi. Na pamet namreč kljub vašim mladim letom ne morem reči, da ni nič pomembnega. Tako pikanje je sicer redko a vendar lahko znak tudi za kaj resnejšega.

New Report

Close