biopsija horionskih resic
Pozdravljena!
Jaz sem bila na BHR in imam pozitivno izkušnjo, bistvena prednost se mi zdi to, da dobiš izvide že nekje okoli 16., 17. tedna nosečnosti, ko amniocentezo šele delajo.
Sam poseg je zelo kratek in podoben amniocentezi. Ker je igla nekoliko debelejša kot pri amniocentezi, dobiš lokalno anestezijo. Ni boleče, mene je samo malo špiknilo, kar pa sem tudi pričakovala. Opravila mi jo je dr Tul, ki je bila zelo profesionalna in tudi prijazna.
Po samem posegu odležiš par urc v porodnišnici, me smo počivale skupaj z mamicami, ki so bile na amniocentezi. Dobile smo celo kosilo. (no ja, to te verjetno ni zanimalo 🙂 ).
Kakorkoli se boš odločila: vso srečo in čim manj skrbi!
Joj, hvala. Zelo hvaležna za tvoj odgovor. Točno to, kar si napisala me je zanimalo.
O AC je že veliko napisanega o BHR pa skoraj nič, zato mi Tvoj odgovor samo še potrjuje mojo odločitev, da grem tudi jaz na BHR.
Lažje je, če se lahko vsaj malo psihično pripraviš na to, kako poseg poteka.
LiriLai, še enkrat hvala in tudi tebi vse dobro.
Popolnoma razumljivo je, da se človek, še posebej v tako delikatni zadevi kot je nosečnost, želi informirati o tem, kako nek poseg (na katerega bo šel!) izgleda.
Kaj bo z rezultati, je že drugo vprašanje in se nas prav nič ne tiče.
Tako da: 37letnica: zelo sem vesela, da sem ti lahko pomagala. Pa kar mirno in optimistično: jaz sem šla na BHR zaradi zelo slabega rezultata na nuhalni svetlini. Čisto sem bila sesuta, v stresu, bilo je grozno. Na koncu pa so bili izvidi dobri in velika večina (še nad 95%) izvidov je dobrih, čeprav so bili rezultati na nuhalni svetlini slabi. Če greš na poseg zaradi same starosti, si pa lahko še toliko bolj mirna (v smislu: da ni bilo niti slabega rezultata na nuhalni).
Liri Lai, sem že prijavljena!
Grem v torek in sem čisto mirna, ker sem kar prepričana, da bo rezultat dober. Na NS sem imela, glede na starost, dober rezultat, vendar pa bi bila rada popolnoma prepričana, zato grem sedaj še na BHR.
Bambolla, tvoje pripombe pa sploh ne razumem. Mordapa ti ne veš, da NS temelji na statistični metodi, zato je tudi rezultat nezanesljiv.
AC in BHR pa sta diagnostični metodi, kjer se natančno ugotavlja število kromosomov.
Jaz sem bila v ponedeljek. Dobiš malo anestetika, tko da čutiš samo nek pritisk… Še dobro, da je bilo z enim vbodom zadosti resic, ki sem bla tako presrana, da mi je blo slabo in me je še dva dni bolela glava…. sem se ful bala, da ne bi s tisto pletilko poškodoval ploda…. sej ni prišel niti blizu, ma jaz sem ful občutljiva….
Vmes se je Pušenjak pa s sestrami o Drnovšku pogovarjal…. :)))))) Pa jaz sem si ga predstavljala starega in debelega, tko da sem ga prav vprašala, da če je to on…. hahaha
Do kosila smo pol počivale. Če je kej zelo narobe, te kr hitro pokličejo….drugače pa je treba čakat 3-4 tedne na izvid…. boljš tako, kot do konca nosečnosti… :))))
Zdravo,Lara Croft
hvala tudi Tebi za “poročanje”.
Meni bo tud Pušenjak delal poseg. Sem bila že na NS pri njem, tako da sem se že takrat zmenila, da če se bom odločila za to, da bo on tudi BHR delal. Meni je možakar prav všeč, ker ti čist lepo in konkretno pove kar ga vprašaš.
Strinjam se tudi s tvojim zadnjim pripisom. Tudi sama sem istega mnenja in bi rada pač imela zdravega otroka. Ravno zato mi je ta metoda ljubša kot AC, ker je zgodnejša in se še da narediti splav, pri AC pa je treba že sprožit porod, kar je psihično in fizično zahtevneje.
Ampak, Smo optimisti, a ne!
:)))) kakšen primitivizem in slab intelekt, če mislite da si boste s preiskavami zagotovile zdravega otroka!!!!! Bolano in neuravnoteženo delujete.
Me nič ne zanima, kaj bi rade imele. Vzeti boste pač morale to, kar vam bo “narava” dala! Tako da, se vam lahko “ponesreči” tudi na porodu.
Mislim, da si z omenjenimi izjavami ne zaslužite biti matere.Želim pa vam, da bi vas globoko zapekla vest, ko se vam bo pogled ustavil na lastni prizadetosti!!
Mislim, da ne gre zgolj in samo za to, ampak za povsem drugačen pogled na življenje in na spoštovanje omenjenega.
Mislim, da zgoraj omenjena gospa ali gospod ni mislila z omenjenimi pripombami nič slabega, morda se je zgolj za večino, le preostro odzvala.
Drugače pa se popolnoma strinjam s tem, da ima tako ona, kakor vi, pravico komentirati in se odzivati na stvari o katerih teče beseda, sicer nima javni forum nobenega smisla. Drugače tudi sami delujete zelo enostransko, če niste sposobni sprejemati tudi nasprotnega mnenja.
No, meni je tudi tuje umorit otroka samo zato, ker ni popoln ali pa zato, ker moški ni bil ta prav (a za sex pa je bil?).
Ampak, nekaterim naredit je splav mala malca, nekaterim pa je to dejanje povsem tuje.
Nikakor pa nisem jaz prizadeta, če druge ženske splavljajo. Bi pa bila prizadeta, če bi to naredila jaz.
Zato vsak po svoji vesti, obsojanje ne reši ničesar, še najmanj pa umorjenega otročka.
Vse dobro vsem nosečkam in njihovim otročkom!
Si že bila na tem, da ti na UZ povejo da je z otrokom nekaj hudo narobe, da bo hud invalid, da bo prizadet, da bo takoj po rojstvu umrl, ker zven maternice ne more živeti?
Hmh, se mi je zdelo da ne. Take ste najbolj glasne. Veš, takšna odločitev je grozotna stvar, fizično preživiš, duša trpi. Svetujem ti, da ne sodiš, dokler sama ne doživiš takšne usode… ampak upam in želim ti, da je ne boš nikoli. Ker ni hujšega v življenju, to ti lahko zatrdim.