Beta HCG
Pozdravljeni,
Prvi dan ZM je bil 5.11.2021, cikle imam dolge na cca 29-30 dni, ovulacija je bila pa kar pozna (okoli 20 ali 21.11.2021).
Danes sem bila na UZ pregledu, sluznica je zelo zadebeljena, v maternici pa razen tega, še ni bilo videti ničesar.
Oddala sem kri – beta hcg je bil 884,9.
Je to primerna vrednost za cca peti teden nosecnosti? V petek bom ponovno oddala kri.
Hvala in lep pozdrav.
Poskusim ponovno, ker nenehno kaže na neko napako…. Ce se objava podvoji, se opravičujem.
Pozdravljeni,
Prvi dan ZM je bil 5.11.2021, cikle imam dolge na cca 29-30 dni, ovulacija je bila pa kar pozna (okoli 20 ali 21.11.2021).
Danes sem bila na UZ pregledu, sluznica je zelo zadebeljena, v maternici pa razen tega, še ni bilo videti ničesar.
Oddala sem kri – beta hcg je bil 884,9.
Je to primerna vrednost za cca peti teden nosecnosti? V petek bom ponovno oddala kri.
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani,
ni panike. Sicer sem vam že odgovoril, pa lahko ponovim. Omenjena vrednost je za enkrat primerna in če se v 3 dneh raven vsaj podvoji, je to dober znak.
Najlepša hvala za odgovor.
Na žalost se ni izteklo dobro. Beta hcg je bil včeraj 600, postavljen je bil sum na ponovno izvenmaternično nosečnost (3 leta nazaj sem imela ovarijsko) – pravijo sicer, da je zelo majhna in zato niso prepričani kaj in kako.
Danes sem začela krvaveti, imam tudi rahle krče. Ali obstaja možnost, da se tubarna nosečnost sama izloči in da ni potrebna laparoskopija?
Kri bom ponovno oddala jutri, nato pa naj bi videli kakšen bo postopek…
Hvala in lep dan želim.
Spoštovani,
če je vrednost beta hCG padla, je bolj verjetno da gre za splav običajne nosečnosti, teoretično pa seveda gre lahko tudi za tubarni splav (splav IMN). Ampak pri padajočem beta hCG praviloma ni treba laparoskopirati, eventualno se naredi abrazijo, da se tako hkrati odstrani nosečnost iz maternice, če je tam ali preveri, če gre za tubarno nosečnost.
Spoštovani,
po ZM sodeč (in tudi po ovulaciji sodeč) ste noseči okrog 5 tednov, kakor se nosečnost pač šteje (od neke navidezne ZM) čemur ustreza tudi vaš beta hCG. Pred 5 tednih + 3 dni se nosečnost izjemno redko vidi v maternici.