Najdi forum

Sem v dvanajstem tednu nosečnosti in imam beli tok. Zdravnik mi je predpisal svečke NATRII TETRABORATIS. Zanima me, če je beli tok nevaren v nosečnosti in kakšne posledice ima lahko

Beli tok ni nevaren in ne pušča posledic na plodu je pa neprijeten zaradi stalnega draženja in potrebe po vložkih. V prvih 12 tednih se ga običajno ne zdravi iz previdnosti, potem pa, če povzroča težave, z lokalnimi zdravili, kakršno je Canesetn, Gynodaktarin ipd.

lepa hvala za odgovor o belem toku, zanima pa me še zdravilo, ki ga je meni predpisal zdravnik NATRII TETRABORATIS (svečke), ki ga vi niste omenil za zdravljenje belega toka.

Ni sicer večje nevarnosti, vsaj osebno ne poznam nobenega primera škdovanja plodu, vendar naj bi se ga (po priporočilih) v nosečnosti ne uporabljalo več, ker naj bi vsaj teoretično bila možnost, da lahko škoduje.

Hvala lepa za odgovor. kaj menite vi, ali bi bilo bolje s temi svečkami prenehati in počakati do naslednjega pregleda 11.09.2001 Sedaj sem jih jemala en teden in se mi zdi, da je stanje precej boljše.Najlepša hvala za odgovor.

Kakor želite, lokalna terapija se običajno jemlje 3-7 dni le redko dalj.

New Report

Close