Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Aspirin protect – vprašanje

Aspirin protect – vprašanje

Spoštovani!

Oče ima čez 14 dni dermatološki poseg, ob katerem naj bi mu odstranili izrastke oz. znamenja na koži. Pri tem je dobil navodilo, da mora en teden prej prenehati z uživanjem aspirina protect, ki ga mora sicer redno uživati po srčnem infarktu, ki ga je doživel pred tremi leti.
Zanima je, ali je lahko kaj narobe oz. nevarno, če z uživanjem preneha za določen čas, kot mu je bilo rečeno, saj naj bi omenjeno zdravilo po infrarktu užival redno ves čas? Kaj tudi v praksi pomeni, da naj bi bilo takšno začasno prenehanje pod zdravniškim nadzorom?

Vnaprej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav,
N.

Če bolnik jemlje redno Aspirin, enotedenska prekinitev jemanja navedenega zdravila bo brez negativnih posledic.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

V novembru sem imela operacijo možganske anevrizme, vstavljen imam stend v dolžini 2 cm. Trenutno jemljem dvojno antiagregacijsko terapijo Brilique 2×90 mg ter Aspirin 100. Z Brilique bom prenehala konec maja. Aspirin so mi dejali, da ga bom morala jesti celo življenje. Ker me v avgustu čaka ekscizije spremembe na spolovilo mi je ginekolog dejal, da moram z Aspirinom prekiniti 1 teden prej. Sedaj me skrbi, ker ne vem ali naj z njim prekinem, saj so mi rekli na nevrokirurgijo takrat po operaciji, da moram Aspirin jemati striktno vsaki dan brez prekinitve. Ker sedaj več nimam pri operaterju nobene kontrole več ne vem kaj naj storim. Ali je prekinitev aspirina 100 za 1 teden varna?

Lp

New Report

Close