Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva antibiotiki pred IVF postopkom?

antibiotiki pred IVF postopkom?

Pozdravljeni!

Sem pred zacetkom novega IVF postopka (imela sem ze 4 neuspesne) in za sabo imam tudi 2 izgubi nosecnosti (missed abortus in izvenmaternicno nosecnost). V enem od vasih odgovorov sem prebrala, da infekcija lahko povzroci splav. Ali lahko tudi neugodno vpliva na izid IVF postopka? Imam namrec kronicna vnetja nosne sluznice in mehurja (v urinu so stalno prisotne bakterije) in zato me zanima, ali bi bilo pred samim postopkom pametno narediti eno kratko kuro antibiotikov?

Najlepsa hvala za odgovor.

Znanastvenega dokaza o uspešnosti oziroma pomenu uvedbe antibiotične terapije pred IVF postopkom ni, poleg tega noben antibiotik ne uniči vseh klic temveč samo nekatere vrste oziroma le večino tistih, ki so nanj občutljive, ostalo postori imunski sistem telesa. Predlagam, da poskrbite samo za ustrezno “pretočnost” skozi sečila, kar pomeni, da resnično spijete prekomerno veliko tekočine (od 2 do 3 litre/dan dodatno, poleg tiste tekočine ki je že v hrani).

New Report

Close