ACL rekonstrukcija
Stara sem 42 let, športno bolj aktivna. Letos feb. sem imela artroskopijo kolena. Odščip in zgladitev zunanjega dela notranjega meniska. Pokazalo se je, da je ACL zelo raztegnjena. Trudila sem se vrniti nazaj v formo, pričela s tekom, odbojko, krepilnimi vajami posebej za noge in zadnjico. Kljub vsemu, me koleno še vedno po nekem odbodbju boli. Takrat moram prekiniti aktivnosti tudi za 2 tedna, da se zadeva umiri. Takrat ne morem hoditi po stopnicah dol, tudi prenos teže iz stopala na prste povzroča močno bolečino. Koleno je na občutek nestabilno za rotacije. Sedaj razmišljam, da bi še enkrat “reskirala” pol leta z rekonstrukcijo ACL, ker se bojim, da mi intenzivna krepitev misič ne doprinese dovolj, da bo koleno stabilno in brez bolečin. Prav tako sem tudi športni pedagog, zato mi dobra fizična pripravljenost ogromno pomeni. Vljudno vas prosim za vaše mnenje, kaj bi bilo zame najboljše, da bom lahko ponovno izvajala skoke, hitre gibe, tekla in da bo koleno stabilno.
Hvala za vaš odgovor!
Spoštovani!
Glede na opisane težave in vašo službo vam svetujem rekonstrukcijo. Lahko pridete tudi k meni na pregled.
Lep pozdrav!