A še katera čaka po transferju?
minime24 ja, se nisem še udala 🙂 Sem rekla, da bom poskusila res zdaj še v MB z mojim pingotom. Upam, da bo kaj pripomogla AH in terpaija z Estrofemom in Estrimo. In potem pa Avstrija, če zdaj ne uspe. Moram cel kup informacij zbrskat, da vidim kako vse gor poteka. Enega znanca sem že zangažirala, da mi malček poizve, njemu bo najlažje. 🙂 Na žalost nemško ne znam, sam sem videla, da majo vsi bolj ali manj strani v angleščini, tako da si lahko pomagam.
trendy1 zate mi je res hudo, ker kar ne uspe. Upam, da bo zdaj s preiskavami kaj več znanega! Držim pesti!
Bravo punca tako se govori je treba vztrajati!
Jaz se zdaj odpravljam v deveti krog… samo bom pa res poizkusila narediti še dodatne preiskave, ker mi je škoda nekaj na pol narediti potem ni pa nič od tega. žal je res tako, kot pravi Trendy, da tukaj enostavno ne naredijo nobenih preiskav. Zdaj pa če si res malo bolj zahteven primer pa pač je na tebi ali se sprijazniš ali pa se boriš dalje.. Meni so nazadnje delali transfer v maternico polno miomov tako, da sem pričakovala, da nič ne bo. Čeprav neko upanje vedno imaš, da bo.. Problem je bil v tem, da dr. kateri me je sprejel je takoj ocenil, da sem poor responder in da se z mano ne bo veliko ukvarjal..Nihče mi ni nič razložil.. Razen sestre so bile pa res izredno prijazne to pa moram biti poštena.. V eni izmed tem so punce napadle Trendy, ker je povedala svoje mnenje o tujini. Upam, da vse tiste, katere so jo napadle ne bodo doživele vsega tega, kar sem jaz. In če bi vedela kaj vse bom tukaj dala skozi bi že takoj neodvisno od brezplačnih postopkov šla v tujino..Pa nič ne reklamiram tujine vendar, ko gledam nazaj vidim, da sem bila preveč potrpežljiva in tiho in sem jezna na sebe…
minime24, punce ki so trendy napadle po moje res nimajo takih izkušenj kot jih imamo mi ali pa jih imajo in majo vcepljen sindrom, da slovenci smo pač itak trpežen narod, ki prenese vse. Ne vem, vem da jaz ne morem, ker vem, da si zaslužim boljše in da je moje telo eno samo in če to zaufuram kaj mi potem ostane? Želja po otroku je ogromna, to ni dvoma, sam ne za vsako ceno. Če ne bo uspelo, bova pač šla v posvojitev in če mi je usojeno enkrat imet svojega otroka po naravni poti bom najbolj srečen človek na svetu, če ne bom pa tudi preživela. Do sedaj sem dala ogromno skozi, od zdravil, zelišč, prehrane, masaž, zdaj sem bila še pri enem bioenergetiku, manjkata mi samo še akupunktura in kaka ajurveda. S tem mesecem zaključim z vsem in se bom prepustila. Nobenih dodatkov, ne nič. Pač terapija kot sem jo zgoraj omenila in gibanje. Normalna prehrana. Ne morem več, sem že preveč v vsem tem.
Ne bit jezna nase!!! Takrat si se odločila tako, ker si mislila, da je to zate najbolje. Tudi s tem si nekaj spoznala, postala bolj močna in mogoče na nek način zdaj s svojo zgodbo pomagaš drugim. Res upam, da boš tudi ti našla kliniko, ki ti bo lahko pomagala in da boš drugo leto imela pri sebi že eno lepo dišečo štručko! 🙂
Hvala ti za te besede Insti in hvala ker si taka, kot si… Verjetno sem rabila, da se mi pove tole. Danes je očitno tak dan, ko premlevam kaj bi bilo če bi se odločala drugače! Saj po naravi nisem pesmist samo včasih me malo zvije. Tudi tebi želim vse lepo in enega zdravega otročka če pa najdem pravo pot pa z veseljem to delim z vami!
Pozdravljena,
sem bila v Beogradu in opravila odvzem krvi (vzeli so mi 8 ali 9 epruvet krvi ;)) ). Določene izvide sem že prejela, ostale bom pa prejemala sproti, ko bodo znani izvidi.
NKC preiskavo sem opravila samo z odvzemom krvi, bris maternice pride v poštev samo takoj oz. ob splavu (vsaj kolikor je meni znano).
minime 24,
opravila sem naslednje preiskave:
– ponovno kompletno krvno sliko
– CRP
– HgbA1C
– D-dimeri
– LAC
– antikardiolipinska telesa
– Protein C
– Trombin III
– NK celice (Natural killer celice)
– vse preiskave za trombofolijo(FII, FV, MTHFR, PAI-1)EC
oba z partnerjem pa se:
– kariotip
Dodatno pa še naslednje preiskave:
-anti zonapellucida
– anti sperm
– antikardiolipinska telesa
– anti-beta Glykoprotein
Cena vseh preiskav je bil 498 Eur (plačilo z kartico).
Izvide prejemam sproti, tako sem določene prejela že v soboto zjutraj (odvsem krvi sem opravila v petek zvečer), nato pa v naslednjih dneh še nekaj dodatnih. Še vedno pa čakam na določene izvide.
Ker sem poleg preiskav, ki mi jih je narocil dr. Podobnik, opravila se preiskave, ki so mi jih priporocili v drugem centru kamor sem sla po drugo mnenje.
Zaradi tega, ker dolocene preiskave niso bile identicne (priporocene s strani enega centra v primerjavi z drugim centrom), sem se odlocila, da opravim kar vse preiskave.
Aha, hvala.
Jaz sem jim tudi poslala mail, da bi rada opravila te preiskave (tvoj seznam):
– KKS,
– CRP,
– GUK,
– HgbA1,
– Fibrionogen,
– D-dimeri,
– LAC,
– Antikardiopska protitelesa,
– Protein C,
– Trombin III,
– Natural killer cells,
– FII (genske mutacije),
– FV,
– MTHFR,
– PAI-1
– EPCR,
– anti ovarium,
– anti zonapellucida,
– anti sperm,
– antikardiolipinska telesa,
– anti-beta Glykoprotein,
– APA,
– HLA tipizacija.
Pa so mi odpisali tole: Poštovana, cena ovih analiza je oko 39000 rsd (350 eur) izuzev dve stavke za koje nismo sigurni sta znače a to su “anti zonapellucida” , HLA tipizacija koju radimo samo za celijačnu bolest PCR metodom i “Antikardiopska protitelesa”. Rezultati su gotovi za 5-10 dana od momenta vađenja krvi.
Tebi so opravili tudi te preiskave?
Sem danes prejela skoraj vse izvide preiskav opravljenih v laboratoriju v Beogradu, manjka samo se
izvid FAKTOR XIII.
Skratka izid je: visok rizik trombofilije. Odstopa izvid PAI-1. Vendar pa sem kljub temu vesela ;)), saj zdaj vsaj poznam vzrok izgube nosecnosti.
Kolikor sem nasla na internetu, naj bi se to v casu nosecnosti dalo stabilizirati, sedaj cakam kaj mi bo doktor povedal, ker sem mu izvide poslala na mail.
Srecka,
ti bom poslala moje izvide, pa jih bos samo “kopirala”.
HLA tipizacijo, ki jo oni delajo, za nas “rizicne” ni pomembna, zato je tukaj ne mores opraviti. Obstajajo namrec dve vrsti HLA tipizacije, in oni delajo samo tisto, ki je me ne potrebujemo.
Ne pozabi na kariotip (tvoj in partnerjev), cena le-tega je cca 80 Eur (torej cca 160 eur za oba).
Glede NK celic pa sledece:
obstajajo dve vrsti preiskav: NK celice v krvi in NK celice direktno na zarodku ob splavu. Pusenjak je pisal o tej drugi preiskavi, ko bi morali vzeti vzorec za preiskavo NK celic ob splavu, vendar rezultat, ki ga najedejo na tkivu ni pomemben, ker morajo nato vseeno preveriti v koliksnem stevilu so NK celice prisotne v krvi, saj od tukaj “napadejo” zarodek in se zaradi tega nato najdejo v preiskavi endometrija.
Vse kar sem nasla na internetu na tujih klinikah, pa tudi oni nalagajo testiranje NK celic le v krvi in ne na odmrlem zarodku oz. na endometriju. Jaz sem opravilla preiskave NK celic v krvi in je izvid negativen.
Trendy, mi lahko posljes prosim na pikapoka77@gmail.com
Hvala!!!!
trombi
vceraj me je klical doktor in (kot sem ze sama ugotovila iz izvidov) mi povedal, da je trombofolija. Povedal mi je, da bom prejemala dozo fragmina od 5000 do 7500. Ze prej mi je predpisal minimalno dozo – 2500, vendar mi je povedal, da brez izvidov te doze ne more povecati. Tako sem takoj po punkciji pricela z dnevno dozo 2500, vendar kot se je sedaj izkazalo, je bila preblaga.
Videla sem, da si napisala na drugem blogu, da ti je osebna zdravnica predpisala fragmin na recept, drzi? Tudi jaz sem mislila namrec iti kar k osebni zdravnici po recept, zato upam, da ne bo prevec komplicirala. Ce se ne motim, jemljes ti dozo 5000, a je to ena inekcija ali jih moras jemati dve?
Doktor mi je povedal, da takoj pricnem z jemanjem Andola 100 in pa folno kislino, ker je potrebno priceti z terapijo ze 2-3 mesece prej, v mesecu avgustu ko dobim menstruacijo, pa prvi dan poklicem, da me naroci na pregled. Zamrznjencke naj bi prenesel v septembru, dvomim, da bom avgusta ze OK, glede na to, da sem “sem se scistila nosecnosti” sele prejsni vikend.
Nisem pa ga najbolje razumela ali bom morala z inekcijami fragmina priceti ze pred Et-jem in ga imam namen o tem vprasati ob naslednjem pregledu. A si ti morala priceti z inkcijami ze prej?
Kam si jih dajes? Jaz sem si jih dajala v roko, vendar so se mi naredile plavice, ko sem to pokazala, mi je rekel, da Fragmin pac ima ta “stranski” ucinek, da pusti modrico in naj jih dajam v trebuh, kar sem kasneje tudi naredila, vendar me je bolj bolelo, kot v roko.
trendy,
zdravnica mi je dala recept za Fragmin 5000 enot, ker imam več kot 65 kg. Ker sem prišla k njej z vsemi izvidi ni prav nič komplicirala. S Fragminom sem pa začela skupaj s stimulacijo. Oboje sem si dala v trebuh, okoli popka. S Fragminom nadaljujem še sedaj in to bo trajalo vso nosečnost. Včasih me boli, včasih pa nič. Imam pa že vse popikano, saj teče že peti mesec odkar sem začela s pikanjem. Hkrati pa sem vodena še v Ambulanti za diagnostiko in terapijo koagulopatij v MB, kjer mi nekje na vsaka dva meseca preverijo trombocite zaradi morebitnega razvoja heparin inducirane trombocitopenije. Ampak zaenkrat, so še trombociti v mejah normale…
To je ena injekcija z dozo 5000 IE.
Svetujem ti, da greš k svoji zdravnici z vsemi temi izvidi, ki si jih sedaj dobila, pa imaš, mogoče, še kakega zraven in mislim, da skoraj ne bi smela komplicirat. Saj imaš črno na belem.
Kaj pa na Madžarsko boš šla na posvet? Ali boš sedaj, ko veš v čem je problem, odpovedala?
trombi
hvala za informacije.
Na Madzarskem bi imela prvi posvet sele konec julija, nato pa bi lahko pricela z postopkom sele v oktobru, ker je doktor od zacetka avgusta do sredine septembra na dopustu. Ko mi je to napisal, nisem fiksirala prvega posveta, ker sem zelela prej opraviti preiskave.
Ampak glede na to, da sedaj poznam vzrok, se mi zdi pametno, da najprej poskusim z zamrznjencki (imam jih se 4), kot da grem spet v postopek.
Torej bom verjetno tudi jaz pricela z inekcijami ze kaksnih 15 dni pred prenosom in tudi jaz imam vec kot 65 kg ;)) ;))), zato mi je rekel, da bo doza 5000 ali 7500; verjetno me zeli prej stehtati ;))
Trendy, mi lahko prosim pošlješ na mail pikapoka77@gmail.com tvoj mail v katerem si kontaktirala s kliniko v Beogradu? Ker meni še vedno pravijo, da za dve preiskavi ne vedo kaj bi rada (pa sem jim dala isti seznam kot ti).
Hvala.