Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost A še katera čaka po transferju?

A še katera čaka po transferju?

Draga Trendy 1 iskrene čestitke iz vsega srca!!
Nekaj časa me ni bilo sva šla na dopust, da smo se malo potolažili zato tako pozen odgovor. Zelo, zelo me veseli, da ti je uspelo saj je tvoj uspeh tudi naš uspeh, ker greva tudi midva v Zagreb tako, da sem res vesela za tebe. Po vseh informacijah katere si napisala imam tudi jaz veliko upanje, da nama končno uspe.Že sam odnos in diagnostika kakor pišeš ni nobene primerjave z Slovenijo…. Upam, da mi boš lahko jeseni vrnila čestitke. Drugače pa drži se čuvaj se pa upam, da te lahko še kaj za kakšno info porabimo tukaj na forumu. In seveda uživaj na maximalno!!!

minime 24,

hvala za iskene zelje in cestitke. Upam samo, da bo vse OK in da bom kmalu lahko ugledala bitje srceca.
No, ce pa bos odsla na kliniko Podobnik, se bova definitivno srecale ;)) , ker jaz zelim, da me tudi v casu nosecnosti spremlja dr. Podobnik.

Trendy 1
močno, močno stiskam pesti za tvoje srčke. Kdaj imaš uz? Vse bo o.k. boš videla… So ti že povedali koliko pikic imaš zdaj..

minime24

v soboto je videl eno pikico. Rekel mi je, da cez cca 10-12 dni bi se moral videti srcek. V petek moram spet opraviti Beto, javiti rezultate in nato me bo narocil. Ker mi je razlozil, da so tej krci in bolecine cisto normalne in da je to dober znak (maternica namrec spreminja obliko,…), sem sedaj postala kar srecna, ko me bolecina posteno stisne ;)) Z vsemi zdravili moram nadaljevati, prav tako z inekcijami…….

Iiii lepo je to slišat.. zdaj pa že jaz komaj čakam soboto!!

minime 24

Moja nosecnost se je (spet) zakljucila………sem cisto potrta, totalno zbita…….

Joj močno te objemam v mislih vem kako je… zelo mi je žal za tebe in tvoje pikice. Pa tako sem mislila nate… Zjokaj se in greva naprej malo se spravimo k sebi jeseni skupaj štartava ponovno. V dvoje bo lažje boš videla, da bo tudi nama enkrat uspelo jaz osebno močno verjamem v to!!Če kaj potrebuješ napiši, če rabiš koga kateri te bo poslušal in razumel sem ti na voljo. Čeprav te osebno ne poznam si mi postala blizu in če lahko karkoli storim za tebe prosim povej!!

Iz srca hvala ti za cudovite besede in podporo.
Ze dva dni jokam kot dez…….a vem, da se bom prej ali slej pobrala, pa saj se tudi moram, a ne?! ;))

Najbolj pa me boli to, da nimam odgovora zakaj se to dogaja…..in to vprasanje mi neprestano odmeva v glavi. Pri meni je namprec ta problem, da zanosim, nato pa preprosto se zarodek neha razvijati in ostane samo GV. Do krvavitve ne pride, preprosto samo Beta pade ……..zato mi mora splav sproziti z inekcijami.

Doktor je bil cisto paf in popolnoma iz sebe. Rekel je, da me bo sedaj poslal na imuloske in genske preiskave. Naslednjo soboto imam ponovem pregled in mi bo vse podrobno razlozil in je rekel, da se bo osebno dogovoril za te preiskave.
Sva pa z partnerjem ze kontaktirala tudi druge centre, saj bi rada imela tudi druga mnenja. Predvsem ne zelim vec imeti ETja, ce nisem 100%, da je z zarodkov vse OK. Mnogo huje je, da pride do nosecnosti kot samo do tega, da se zarodek ne vgnezdi, saj po nosecnosti mora sproziti splav in telo se vsaj 3 mesece od tega stresa neopomore in ni prakticno nobene moznosti ne z naslednjim poskusom, ne prenosom zamrznjenckov.
Nekateri tuji centri ponujajo genski pregled zarodkov pred ETjem, izbor semena z naprednimi tehnologijami (IMSI), genski pregled zarodkov (DGP), itd…..

Trendy,

res mi je hudo zate. Verjamem, da si razočarana, žalostna, jezna… Daj si čas, da se pobereš.
Verjamem pa, da je najhuje pri vsem tem, ker nimaš odgovora na vprašanje zakaj.

Sem v mislih s tabo.

Drži(ta) se!!!

Ni za kaj zato smo tukaj, da se razumemo in podpiramo. Vem kako hudo ti je in žal ni besed in dejanj, da bi ti lahko odvzela to bolečino.Preprosto jo moraš izjokat tako pač je… Hkrati pa vedi, da boš nekoč najbojlša mamica svojemu otročku saj si se za njega tako zelo borila. In še enkrat mora obstajati neka pot, da nam uspe samo ne smemo obupati. Kar se pa tiče imunskih preiskav sem pa že tudi jaz razmišljala, da bi jih opravila mogoče je pa tukaj razlog.Poizkusit je treba vse…Drži se!!

Trendy, ne obupaj!!! Definitivno pa se odloci za genetsko testiranje zarodka. Se spet nekaj placa, ampak verjetno je kaksen vzrok v tem, da nosecnost propade. Samo ne sekiraj se, takoj ko ugotovijo zakaj gre bos noseca. Huje bi bilo ce ne bi mogla zanosit. Drzim pesti!

Hvala vsem!!!!

Na kliniki kjer sem bila imam se 4 zamrznjencke, vendar nimajo moznosti genskega testiranja zarodkov. Dvomim, da obstaja kaksna moznost, da bi te zarodke prenesli v drugo kliniko kjer bi lahko to opravili. Sicer bom preverila moznosti ali se to lahko naredi, vendar dvomim, da bo mozno.

Tako mi ostane samo druga moznost, da izberem drugo kliniko, spet v postopek in nato genski pregled zarodkov. Sem ze kontaktirala Reprogenesis (oni delajo genski pregled zarodkov) in bova z partnerjem ze naslednji teden sla na posvet.

Mi je pa ena daljna sorodnica svetovala eno kliniko v Barceloni, ki je vrhunska, imajo vse te moznosti, vendar je cena zelo zasoljena (okrog 10.000 Eur za “all inclusive” postopek). Bova sla na posvet tudi k njim, sem pa tudi razmisljaja, da bi sla v Ameriko na kliniko kjer je bila Nanc, saj sem videla na njihovi stranici, da imajo tudi oni vse te moznosti.
Ce mi katerakoli lahko svetuje se kaksno drugo kliniko ali moznost, bom vec kot hvalezna.

Nanc, ali mogoce ves oz. mi lahko svetujes se kaksno drugo v Zda?

Ker mi zaradi starosti ze posteno tece voda v grlo, se moram hitro odzvati in nimam casa na pretek za cakanje. Kljub temu, da je AMH v redu (3.95) in je dovolj jajcne rezerve, pa lahko starost lahko starost vpliva tudi na druge stvari.

Kakorkoli, za vse nasvete bom iz srca hvalezna.

trendy1,
žal mi je, da se ti je to zgodilo in te popolnoma razumem, kako ti je…žalost do neba in bolečina nepopisna.

Če dovoliš, bi ,,pristavila svoj piskrček,,. Bila sem na Madžarskem in tudi na ,,moji,, kliniki opravljajo PGD (predimplantacijska genetska diagnostika) in še nekatere druge storitve, ki jih ponujajo in so na tej spletni strani:
http://www.ivf.net/ivf/kaali-institute-o4843.html

V kolikor boš pisala doktorju v Budimpešto, boš v nekaj urah sigurno dobila odgovor (za druge enote po državi ne bi vedela, kakšna je odzivnost). Govorijo nemško in angleško. Mail zdravnika, ki govori nemško je: a.bernard@chello.hu – dr. Bernard in mail zdravnika, ki govori angleško: info@ivfpregnancycenter.com – dr. Kovacs. Jaz sem imela angleško govorečega zdravnika in sem bila z njim zelo zadovoljna ter sem doktorju in celotni ekipi, neizmerno hvaležna, da je uspelo. Sedaj sem v 15. tednu nosečnosti. Zavedam pa se, da se, dokler ne bom imela otročka v naročju, lahko še marsikaj zgodi…

Na netu sem našla še eno kliniko v Budimpešti, kjer tudi imajo PGD:
http://english.versysclinics.com/
Kontakt s to kliniko pa je tukaj:
http://english.versysclinics.com/contact

Pravijo, da v tretje gre rado…držim pesti.
Srečno!

trombi

Hvala za posredovane informacije. Sem ze kontaktirala – poslala email na obe kliniki.

Sporocim kaksni bodo odgovori.

A mi lahko prosim malo vec poves o kliniki na kateri si bila ti?

Trendy1: O kateri kliniki iz ZDA je govora? Tudi sama razmišljam o tujini…

Katka 123

o tisti na kateri je bila Nanc.

Na enem od forumov je objavila naslov internetne strani.

trendy1,
jaz sem bila s to kliniko zelo zadovoljna. Vse je usklajeno, doktor vse razloži, kolikor je mogoče se prilagodi, je prijazen, dostopen…Ko sem bila pri njem v pisarni, sem bila sproščena, vprašala sem kaj me je zanimalo in mi je vse objasnil. Če se je kje zgodilo, da ga nisem razumela, je povedal še enkrat, bolj počasi, z drugimi besedami, tako, da mi je bilo vse jasno in razumljivo. Imela sem občutek, kot da se že dolgo poznava…
Ti si veliko pisala o opremljenosti klinike, kjer si ti bila. Glede tega moram reči, da nisem bila ravno pozorna kakšno opremo imajo, ampak vse je delovalo kot mora. Sicer nimajo velikih ekranov, vendar ti doktor vse pokaže na monitorju, ki ga obrne k tebi (npr. folikle pri merjenju, po prenosu, kje se nahaja zarodek, zarodek slika in ti da sliko). Pred prenosom si zarodke pogledaš tudi skozi mikroskop. Na transferju je lahko zraven tudi partner. Punkcija je pod anestezijo.
Saj ne vem, kaj te še zanima, nekaj je že na tem forumu napisano tudi o tej kliniki…
Skratka ljudje so prijazni, potrudijo se maksimalno, da se pacientke dobro počutijo in da jim kolikor se lahko, olajšajo njihovo bolj ali manj težko pot do vsem skupnega cilja – otroka. Meni ni žal. Ne denarja, niti časa, saj sem komaj čakala, da sem lahko šla gor. In sedaj čisto drugače gledam na Madžarsko. V miselnosti in sprejemanju drugačnosti so veliko pred nami. Ne sežemo jim niti do gležnjev. Še jezik mi ni več tako grd, kot mi je bil. Čeprav, ko sem poslušala njihov pogovor, mi ni šlo v glavo, kako se lahko sploh razumejo…in ne boš verjela, naučila sem se celo nekaj (beri malo) njihovih besed in številk.

Trendy, jaz sem se bolj osredotocila na klinike v texasu, so pa tudi nekatere druge klinike zelo uspesne, kaksna mogoce se bolj. Predvsem je treba gledati, da ima klinika veliko stevilo posegov in dobro uspesnot. Vse klinike imajo objavljene rezultate na drzavnem linku. http://www.sart.org/find_frm.html
Zelo veliko je odvisno od laboratorija, pgd pa ponuja skoraj vsaka klinika…

Drugace pa ne vidim problema, zakaj ne bi mogla prenesti zarodkov na drugo kliniko. To se vse da, samo dovoljenje agencije rabis. Jaz bi to na tvojem mestu naredila.

trombi

hvala za vse informacije. Mi je doktor takoj danes odgovoril na mail, vendar ima prvi prosti termin sele konec julija. Nato gre na dopust in se vrne sele septembra. Bom nekako poskusila si organizirati obisk za konec julija, sele nato pa se bom odlocila kako naprej.

Nanc

hvala za informacije. Bom vprasala druge klinike kako bi lahko prenesla zarodke k njim, se pa bojim, da bodo “komplicirali” saj bodo verjetno zeleli, da opravim pri njih celoten postopek. Tudi klinika na kateri sem sedaj, verjetno ne bodo najbolj zadovoljni oz. ne bodo verjetno zeleli sodelovati pri tem prenosu…… pol pa je tukaj se problem prehod meje……..

Dovoljenje kaksne agencije se potrebuje?

nanc

se nekaj me zanima, ali so tebi v casu postopka – stimulacije merili estradiol v krvi?

New Report

Close