Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva 1.pregled v nosečnosti

1.pregled v nosečnosti

Zanima me, kdaj naj bi bil opravljen 1. pregled v nosečnosti.
Pa še to: ali je res, da na ginekološki kliniki nosečnice zdaj naročajo
popoldan z doplačilom ?

Draga Katja,

prvi pregled naj bo nekje do 10. tedna, ko je mogoče še neobremenjeno prekiniti nosečnost ob slučajnem odkritju kake “neugodne okoliščine”, ki bi to narekovala, sicer pa najmanj vsaj pred 12. tednom, ko je mogoče opraviti zgodnjo morfologijo ploda z merjenjem nuhalne svetline z ultrazvokom in izračunati tveganja za npr. Downov sindrom.

Žal je res tudi to, da nosečnice na prvi pregled v nosečnosti naroča-mo v popoldansko doplačniško ambulanto. Vse nadaljnje obiske v posvetovalnici pa se opravi v dopoldanskem času. Take so menda zahteve ZZZS. Osebno se s tem sicer ne strinjam, sem pa samo “državni uslužbenec” in nimam posebnega vpliva na administracijo.

Spostovani
Danes mi je šesti dan od transferja lepo bi vas prosila če bi mi lahko čimprej odgovorili na eno moje vprasanje.
Zanima me če je slučajno kaj narobe. Ko grem na vodo se obrišem in je samo malo rumenkastega iscedka iz vagine naprimer kot je beli tok.
Tako sem zaskrbljena ker sem že drugič bila na IVF, pa me zanima kaj vi menite na to moje vprašanjei Zelo vam bom hvaležna za odgovor.
Zaskrbljena bodoča mamica.
Janja

Nič ni narobe! Vsaj zaradi izcedka ne.

New Report

Close