Najdi forum

Kako ste kaj zadovoljni z pralnimi praški za perilo in s katerim ste najbolj zadovoljni. Kako perete razne madeže in kako učinkovito se odstranijo?
Zanima me vse v zvezi z pranjem perila – predvsem tako, da je lepo oprano.

Hvala

Ariel, tekoči in navaden.
Sem zadovoljlna, drugače sem probala vse praške, kar se jih dobi, pa se vedno vračam k Arielu

lp

Se strinjam z Ano. Tudi jaz se vedno znova vračam k Arielu. V kombinaciji z mehčalcem Lenor je pa sploh najboljši.

Je potem Ariel boljši kot Dash ?

Jaz ne perem, pere pa moja žena in to z Arielom (trenutno) vidim pa, da se še lovi, ker ima doma tudi Persil color.

:)))))))))))))))))))
ja, saj jaz tudi še nisem ravno prepričana, kateri je boljši. Ma, je težko včasih presodit. Ariela, pa res nisem še dosti uporabljala, bom zdaj.

Probala sem že čisto vse praške, ki se jih da dobit (tudi Amwayevega, ta je bil čisto sra… pa še drag, potem so mi pa rekli, da naj uporabljam še tiste stvari poleg, da je ja vse skupaj postalo neznosno drago). Torej uporabila sem tudi Dash, ki je bil kupljen pri nas in Dash, ki sem ga kupila v Italiji. Kakšna razlika. Ugotovila sem namreč, da izdelki, ki so bili narejeni na češkem, Polskem, Grčiji, .. še zdeleč niso tisto, kar pomeni nek prašek ali pa za pomivanje posode narejen za zahodno tržišče. Isto velja za Henkel, Persil kupljen pri nas ali pa v Nemčiji sta kot noč in dan. Ne morem pozabiti, da je bil Fa za tuširanje kupljen v Franciji čisto drug kot ta ki ga delajo za vzhodno evropsko tržišče. Ista embalaža, vsebina pa popolnoma druga. Ali veste, da je Pril za posodo v nemčiji prozoren v modri embalaži? Super pomije in dober za roke. Mene roke po našem Prilu skelijo.
In zakaj to pravim?
Zato, ker sem prišla do zaključka, da od vseh praškov in mehčalcev, ki jih prodajajo pri nas najbolje opre Ariel in najbolje zmehča Lenor. Nimam možnosti, da bi nakupovala čez mejo, še takrat, ko pa grem čez pa ne grem ravno po nakupih.
Toliko o mojih izkušnjah.

Lp

Nič, Ana, mene si prepričala 🙂

A ni grozno, da je za nas “vzhodnjake” kar vse dobro? Tak odnos me zares jezi. Hvala, ker si naštela vse te primere, mojega denarja več ne bodo videli.

SE POPOLNOMA STRINJAM Z ANO. KAR SE TIČE ARIELA – JE RES O.K. IN KAR SE TIČE AMWEYEVIH IZDELKOV ZA PRANJE PERILA. ZELO DRAGI, PRAŠEK PA MI JE UNIČIL CELO NEKJ BELEGA PERILA, KAJTI POSTAL JE KAR ZELEN. GLEDE NA VISOKE CENE TEH IZDELKOV – GROZA. MORAM PA POVEDATI, DA OD VELIKO PREIZKUŠENIH PRODUKTOV OD AMWEYA UPORABLJAM SAMO ŠE ZOBNO PASTO. TA SE MI ZDI V REDU.
BI PA ŠE NEKAJ DODALA, KAR SE TIČE PRANJE PERILA. DOLGO LET SEM ŽE GOSPODINJA IN SEM TUDI TAKO DOLGO UPORABLJALA RAZNE MEHČALCE. SEDAJ PA NE UPORABLJAM NOBENEGA MEHČALCA VEČ, OD KAR JE SESTRIČNA DOBILA MOČNO ALEREGIJO NA KOŽI. PO DOLGOTRAJNEM PREIZKOVANJU PRI DERMATOLOGU, SO UGOTOVILI, DA JE TO OD MEHČALCEV ZA PERILO IN PA OD KALGONA, ZA ODSTRANJEVANJE VODNEGA KAMNA V PRALNEM STROJU. TAKO SEDAJ UPORABLJAM NAMESTO KALGONA SODO BIKARBONO. SE OBNESE, PA ŠE KEMIJE JE MANJ.
LP

RENAAna je pisal/pisala:
>
>
> Probala sem že čisto vse praške, ki se jih da dobit (tudi
> Amwayevega, ta je bil čisto sra… pa še drag, potem so mi pa
> rekli, da naj uporabljam še tiste stvari poleg, da je ja vse
> skupaj postalo neznosno drago). Torej uporabila sem tudi
> Dash, ki je bil kupljen pri nas in Dash, ki sem ga kupila v
> Italiji. Kakšna razlika. Ugotovila sem namreč, da izdelki, ki
> so bili narejeni na češkem, Polskem, Grčiji, .. še zdeleč
> niso tisto, kar pomeni nek prašek ali pa za pomivanje posode
> narejen za zahodno tržišče. Isto velja za Henkel, Persil
> kupljen pri nas ali pa v Nemčiji sta kot noč in dan. Ne morem
> pozabiti, da je bil Fa za tuširanje kupljen v Franciji čisto
> drug kot ta ki ga delajo za vzhodno evropsko tržišče. Ista
> embalaža, vsebina pa popolnoma druga. Ali veste, da je Pril
> za posodo v nemčiji prozoren v modri embalaži? Super pomije
> in dober za roke. Mene roke po našem Prilu skelijo.
> In zakaj to pravim?
> Zato, ker sem prišla do zaključka, da od vseh praškov in
> mehčalcev, ki jih prodajajo pri nas najbolje opre Ariel in
> najbolje zmehča Lenor. Nimam možnosti, da bi nakupovala čez
> mejo, še takrat, ko pa grem čez pa ne grem ravno po nakupih.
> Toliko o mojih izkušnjah.
>
> Lp

Hvala punce za nasvet, torej Ariel in Lenor gresta najbolj skupaj, če se motim me popravite.
Jaz ne perem, ker pere pralni stroj, žena pa obesi in pospravi, pa tudi zlika, če je potrebno.
Kaj mislite o pralno sušilnem stroju. Rad bi ga kupil ženi za rojstni dan, pa ne vem, če kombinacija pralno-sušilni dobro deluje. Za oba pa nimam prostora.

Hvala punce, še enkrat se izkažite.

¸Po mojih izkušnjah je tudi najboljši Ariel. Sem pa sedaj že trikrat kupila Super od spara pa tud gre. Je cenovno veliko bolj ugodno, tako da bolj kakšne navadne, ali pa delovne cunje operem s tistim. LP

No, nima veze s praški, pa vseeno…..ti dam čisto prav.

Poiskusi to nutello, ki se jo kupi pri nas (made in Poland), pa vidiš, da je svetlobna leta stran od prave Italianske. Tam ni made in Poland.

Polska je cisto malo, ampak vseeno sipkasta, nekako mivkasta in bolj trda, recimo pri 21, 22 stopinj nima tiste lepe “vleke”, mehkobe, pri 25 pa že nekako “vodeni”….meddtem ko je Italijanska kot med, kot olje, tekoča tudi pri manjši temperaturi in lepljiva v ustih, ne mivkasta…..

Pač, verjetno je tako z vsem !

Rena, kar nekaj jih poznam, ki so dobili alergijo na mehčalec. Kar pa se tiča calgona pa je čisti nateg. namreč v vsakem prašku so že dodana mehčala vode, zato se kamen ne more nabirati, ko pa stroj načrpa svežo vodo za splahovanje pa ni notri niti praška niti calgona, torej se kamen lahko nalaga, če uporabljaš mehčalec sicer manj. Mi smo imeli pralni stroj (1) nekaj manj kot 17 let, pa je crknil programator in se dela ni dobilo, zato smo morali kupiti novega. Nobene okvare ni bilo zaradi kamna, čeprav je naša voda precej trda. Ravno zato mislim, da je calgon nateg stoletja.

Lp

Ana

ljudje… vi ste še 100let za leseno žlico.

Ste že kdaj slučajno slišali za SA8 Premium in firmo AMWAY?

kje živite… mislim.. jaoooooooo 🙂

Lp vsem

Sorry, dragi/a beeeee, ampak, vse kar sem dosej kupila od AMWAYA, pa moram
priznati, da ker sem dokaj naivno bitje in ker rada preizkušam nove reči, me je bilo lahko prepričati, da sem nakupila veliko, zaradi tega sem se celo včlanila, plačala že samo za pristop v članstvo 7.000,00 SIT, ki jih zaradi “vseh kvalitet, ki jih ta čistila nudijo in ker dolgo, dolgo, dolgo trajajo, ker se jih uporablja le v kapljicah, …. uf, moram priznati, da sem bila z vsemi rečmi razočarana sto na uro. Res! In če si agent te mreže, ne skušaj prepričevati drugih, ker je tako, kot je dejala, mislim da Ana o calgonu, vse skupaj je ČISTI NATEG! Drago, da se ti v glavi zavrti, da ne govorim o tistem ustekleničenem prašku, v zeleni PVC steklenici, ki je za VSE, za pomivanje, pranje, za čiščenje tal, ma bogami za vse! Ja, je, ampak perilo sem imela po pranju s tem hudičem SIVO, SIVO, SIVO!!! In sem se trudila ničkoliko, da sem to perilo spet naredila kolikor toliko belo (v banjo, krop na perilo, malo varikine in praška in nato mešala, ko se je ohladil krop, pa spet v stroj – mimogrede dekleta, na to idejo sem prišla, ker pravijo, da se tako tudi razbarva perilo, če ti med belo perilo slučajno pride kaka druga cunja in se ti perilo obarva v modro npr., potem izkušene žene tako razbarvjo obarvano perilo!!!) Nikar ne govori, da smo sto let za leseno žlico, če si želimo imeti belo perilo tudi RES BELO in ne SIVO zaradi reklam Amwajevih izdelkov! Prav razbesnel/a si me s to reklamo za AMWAY. Najbrž si res kak agent, ki služi na račun takih naivčin, kot sem bila in sem še vedno ja, tudi sama. Amwaya – NIKOLI VEČ !!

marija (1)

Beeeee, sem ti pozabila povedati še nekaj: ne bi si upala vsega tega s tako ihto in gotovostjo trditi, če ne bi bila v to tako prepričana in če ne bi vsega povedanega izkusila s svojimi sosedami in znankami. Po prvem pranju sem dala ta utekočinjeni prašek na probo, seveda z obrazložitvijo, za kaj gre, prvi sosedi, isti dan še drugi in nato še dvema sodelavkama v službi. Čeprav sem jih poprosila za pomoč pri tem preizkusu in so bile seznanjene s posledicami, t.j. s sivim belim perilom, so me preklele, kot je možno prekleti le najslabšega med najslabšimi. Tudi one so potem pobelile perilo z mojim postopkom, vendar moram priznati, da so mi veliko pomagale, ker sem potem vložila pritožbo v Amwayevo trgovino (blizu mojega bivališča) z navedbami vseh teh argumentov! In dodala, v tej pritožbi, ki sem jo naslovila tudi na Svet potrošikov Ljubljana (gospe Bredi Kutinovi – z navedbo agentke, ki nas je, nemalo v našem kraju spravila v ta “drek”!), da cena, ki je več kot pretirano visoka za te izdelke, nikakor ne ustreza nekvaliteti propagiranih izdelkov. Ne boš vejel/a, Beeeee, dobila sem povrnjena sredstva zadnjega nakupa čistilnih sredtev, v katerih je bil tudi ta utekočinjeni pralni prašek in vso vplačano članarino, ker sem se seveda tudi izpisala iz članstva te mreže, s katero so nekateri zaradi moje in še zaradi prenekaterega naivnosti močno pridodali debelini svojega žepa. Toliko! Da ne bi mislila, da govorim kar tako, brez argumentirani in preizkušenih dejstev!

In – čes Persil, z dodatki mehčalca in morda kančkom belila za belo perilo, čajno žličico, ga res ni !

marija (1)

Presenetil me je Splendid izdelan v Švici za Spar Avstrija, pred kratkim so ga začeli prodajati tudi pri nas Sparu.
Uporabljala sem koncentrirani prašek Ariel, ki me je vedno navduševal z odlično belino. Pred časom pa so ga v slovenskih trgovinah nehali prodajati, zato sem ga kadar je pač naneslo kupovala v Avstriji (drago!!), vmes pa preiskušala Ariel kupljen pri nas, Persil ipd., tako sem prejšnji teden kupila ta Splendid koncentrat za belo perilo, oprane so 3 žehte belega in sem kar presenečena, se mi zdi, da ga lahko primerjam z avstrijskim Arielom… bom poskusila kaj naredi Splendid Color..
Lepo žehtanje vam želi, Tisa

New Report

Close