Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bezgavke pod pazduho

bezgavke pod pazduho

spoštovani !

na levi strani pod pazduho lahko otipam 2 bezgavki- na UZ prsi je zdravnica rekla, da sicer vidi 2 nesuspektni bezgavki in da so prsi b.p. včasih me hoče pod pazduho malo boleti, zato sem postala tudi pozorna.

tudi na vsaki strani vratu tipam po 1 bezgavko – ko sem bila pol leta nazaj na pregledu za ščitnico mi je bilo rečeno, da nista nič posebnega. kaj to pomeni- ali bi morala na kakšne posebne preiskave.

kako dolgo lahko ostanejo posamične bezgavke zatečene? hvala.

Spoštovani!

Bezgavek so lahko povečane tudi trajno. Ker pa vas zadeve skrbijo, bi vam priporočil, da vas zdravnik napoti na punkcijo, kjer bodo preverili, ali gre zavnetje, tumor…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

spoštovani !

med tem časom sem dobila tudi izvide za kri (levkocite, diferenc.krvna slika) in mi je bilo rečeno da je vse b.p. ali bi se na krvi pokazalo, če bi bilo kaj nevarnega. kako pa je glede preiskav za limfo.

hvala.

Spoštovani!

Kri da del odgovorov- normalna sedimentacija izključuje npr. tuberkulozo, normalni levkociti npr. levkemijo, na ostala vprašanja pa ne odgovori.

Limfom navadno poteka brez spremenjenga števila levkocitov in le s punkcijo je mogoče postaviti diagnozo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close